PREČO ZAČAŤ BLOGOVAŤ?

Ahojte, pred pár dňami začala škola a ja práve teraz začnem byť chorá, fakt super.. Ale o tom možno nabudúce. Dnes sa chcem venovať tomu, prečo začať z blogovaním, čo to zo sebou odnáša a podobne. Neviem či mám právo na tento článok, pretože som stále len začínajúca blogerka a nemám toho za sebou toľko čo oné blogy ale láka ma to, tak to aspoň skúsim. Pamätám sa, ako som aj ja rada čítala podobné články pred tým ako som si blog založila. Preto verím, že sa vám bude páčiť, a nezáleží na tom, či blog máte alebo nie.






Určite každý z vám už niekedy premýšľal nad tým, či si má založiť blog, či nie. Kládli si otázky, Má to zmysel? Oplatí sa to? Bude ma to baviť? Na to vám ale neodpovie nikto, musíte to len skúsiť. Za pokus nič nedáte.

Blogovanie sa zdá byť na prvý pohľad jednoduché, ale nieje. Za každým jedným článkom, je veľa nervov, času a premýšľania(teda, aspoň by malo byť). Pred tým ako si založíte blog, spýtajte sa sami seba, Mám na to čas? Nevyzerá to tak, ale blog zožerie neskutočné množstvo času.

Aj keď je to namáhavé, ten kto chce a koho to naozaj baví to zvládne a vidí tie krásne stránky blogovania. Je neuveriteľne krásny pocit, keď po dlhom písaní článku, sa pod ním objavia pozitívne a milé komentáre. To je z toho asi najkrajšie.

Je dôležité, aby ste to robili pre potešenie a nie pre peniaze a slávu. Nečakajte, že po týždni budete mať stovky čitateľov a bude o vás hovoriť celá blogová scéna. To sa naozaj nestane. Môže to trvať roky, a nemusí sa to stať nikdy.

Spolupráce. Ďalšia vec kvôli ktorej si mnoho ľudí zakladá blog. Ja to ale nepochopím. Prečo? Písať články z donútenia len a len preto aby som mala niečo zadarmo? Áno, aj ja mám nejaké spolupráce, to asi každý ale určite to nieje zámer tohto blogu. Je to len také plus ktoré obohacuje blog.


Zdroj 


Ak vám v škole moc nejde gramatika, blog vám ju rozhodne zlepší. Musíte si totiž dávať pozor na to, čo píšete a či je to gramaticky správne. Občas sa stane preklep, ale to k tomu patrí.

Mne blog pomohol sa otvoriť, povedať svoj názor a nebáť sa kritiky. Kedže pred založením blogu, som mala psychicky zlé obdobie, a bola(čiastočne som) uzavretá do seba, blog hrá v mojom zotavení dosť veľkú rolu.









Máte blog? Ak nie, premýšľali ste o jeho založení? 
Chcete viac podobných článkov? 
Budem rada za každý jeden komentár. 





CONVERSATION

6 komentárov:

  1. Pěkný článek! :) Více podobných článků by bylo super.

    dencaurbankova.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekný článok, ja osobne mám blog a taktiež pred jeho založením som si dávala tie otázky no aspoň som to skúsila a teraz som rada môj blog ma posúva ďalej a je to veľmi dobrý pocit keď viete že vaše články niekto číta. :) Viac takýchto článkov si veľmi rada prečítam. :)

    http://taniablog02.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článek :) Já blog už dříve měla, ale nebyl na to čas, teď jsem ho založila znovu a od začátku a začalo mě psaní hrozně bavit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článek :) Já blog už dříve měla, ale nebyl na to čas, teď jsem ho založila znovu a od začátku a začalo mě psaní hrozně bavit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Najdôležitejšie je aby ti blog robil radosť :)

    OdpovedaťOdstrániť