STUDY TIPS 2015

Ahojte, neviem či som jediná ale ja si nejak stále neuvedomujem že za pár dní by som mala ísť opäť do školy. Príde mi, že ten čas ide tak neskutočne rýchlo, ani neviem kedy to všetko prešlo. No, kedže je škola tak blízko, a s ňou aj hromada učenia, usúdila som že práve teraz je najvhodnejšia chvíľa písať tento tip článku. Tak ho máme tu! Snažila som sa sem dať tipy, ktoré niesu zase až tak moc ohrané, no zato veľmi účinné(aspoň pre mňa).



Zdroj: We Heart It






1. Pozrite si dokument na danú tému. Viem že toto nebude pre všetkých. Ale ja mám dokumentárne filmy veľmi rada, rada ich sledujem. Budete sa musieť naučiť o Nemecku či Oceáne, vždy nájdete na vašu tému zaujímavý dokument. Určite si toho zapamätáte viac z toho filmu, ktorý vás aspoň čiastočne bude baviť, než sa niečo nasilu učiť aj keď máte myšlienky niekde úplne inde. 




2. Píšte si poznámky. Väčšina mojich spolužiakov si poznámky vôbec nepíše, potom je jasné že sa im zle učí. Ja sa nerada učím z kníh.. Oveľa ľahšie sa mi učí z mojich farebných poznámok kde mám len to najdôležitejšie. 





3.Nevyhadzujte staré zošity. Toto tak trochu súvisí z predchádzajúcim tipom. Ak už si tie poznámky napíšete, skončí sa rok a vy váš zošit jednoducho vyhodíte. Nerobte to. Potom. pri nejakej veľkej skúške (monitor, maturita, štátnice) sa vám to určite zíde! 


 

4. Úlohy si robte počas voľnej hodiny. Určite to všetci poznáte. Učiteľ chýba a vy máte celú jednu hodinu voľnu. Väčšinou to končí tak, že ju trávite robením blbostí. Ale čo keby ste si urobili úlohy z predchádzajúcich hodín aby ste toho už na doma nemali tak moc? Doma budete mať viac času na to, ísť von s kamarátmi z ktorými by ste sa cez tú konkrétnu hodinu zabávali. 




5. Učte sa v ten deň kedy ste daný predmet mali. Tento tip mi veľmi pomáha. Napríklad máme hodinu v pondelok, a ďalšiu až vo štvrtok kedy máme písať test. Je lepšie sa učiť už v pondelok, pretože ešte máte v hlave nejaké tie poznatky zo školy a lepšie si to tak zapamätáte, Potom v stredu, alebo vo štvrtok pred hodinou si to už len zopakujete. 




6. Na hodine počúvajte. Najlepší tip na koniec. Nič vám nepomôže v učení lepšie ako to, že na hodine budete počúvať namiesto zabávania. Neviem ako vy, ale ja sa neviem bifliť. Oveľa lepšie sa učím tím že počúvam čo druhý hovorí. Preto je toto pre mňa to naj. 




Využijete aspoň jeden z týchto tipov? Aké sú tie vaše najúčinnejšie pomôcky pri učení?  

CONVERSATION

17 komentárov:

  1. Kéž bych tak cokoliv z toho dělala :D Ale tenhle rok jsem si řekla, že před státnicemi bych mohla trochu zkusit zabrat.. tak snad :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Držím palce nech štátnice dopadnú čo najlepšie! :) určite to zvládneš!

      Odstrániť
  2. Některé staré sešity jsem si taky nechala :) moc pěkný blog ^^
    Zvu tě na mou Giveaway o Nude Tude ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělé tipy, sepsala jsi to fakt báječně :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článek! S tím posledním bodem 100% souhlasím :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super tipy ! :) vždy dobre pomôžu takéto inšpiračné príspevky :)
    MY BLOG : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak! :) vždy som potom nakopnutá do nejakej činnosti :D
      ďakujem :)

      Odstrániť
  6. pekný článok, hlavne pri učení musím mať pero, papier a zvýrazňovačky všetko si na farebno poznačím a tak sa mi to lepšie učí :) a ešte poznámkové mapy si robím
    https://clodyteenmummy.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, hej aj ja si všetko vyznačujem, ale to vravia všetci tak som chcela napísať trochu "originálnejšie" tipy :)
      ďakujem :)

      Odstrániť
  7. Super článek! :) Já bych se nikdy nedokopala k tomu, učit se na předmět ještě v ten den.. Hrozná chyba, já vím - vše nechávám až na zkouškové.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja som sa k tomu nikdy nevedela dokopať.. ale posledný rok, som to začala robiť a výsledky stoja za to! :)
      ďakujem! :)

      Odstrániť
  8. Poslouchat a psát si poznámky je ideální, vždycky to tak dělám. Ale učit se v den, kdy nemusím, to nezvládám. Na zkoušku se učím den předem, jsem ostuda, já vím, ale zatím to vždycky prošlo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super tipy! Některé z nich se pokusím dodržovat. Staré sešity si schovávám už od 1. třídy snad. A opravdu se to vyplatí.
    http://dencaurbankova.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť